Manta Ascona Klub https://manta-asconaklub.dk Fri, 08 Jan 2016 12:32:23 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Stjernestøv og biler https://manta-asconaklub.dk/stjernestov-og-biler/ Tue, 15 Sep 2015 13:09:34 +0000 https://manta-asconaklub.dk/?p=41 12074807-bmw-i8-bmw-world-event-2015-kuala-lumpur-malaysia

Når man vinder den helt store gevinst i lotto, drømmer mange om én ting. At få en splinterny bil, og det skal gerne være en af de helt dyre modeller. Man har jo altid lov til at drømme, især når man ser kendisserne drøne rundt i de nyeste og smarteste biler på markedet.

Bilen er en af de forbrugsgenstande, hvor vi virkelig kan flashe vores succes her i livet, og mange mænd bliver som små drenge, når de får deres nye ”legetøj”. Det giver automatisk noget status at køre rundt i en stor, lækker bil. Mange af de største stjerner flasher da også lystigt deres nyeste bilmodeller, og mange bilfabrikanter har set en god forretning i at få de forskellige biler fotograferet sammen med de kendte stjerner, især når man tænker på, at stjernerne selv deler en stor del af billederne på de sociale medier, hvorefter det når ud til millioner af brugere. Det er ganske enkelt en god forretning, og mange vælger ligefrem at sponsorere bilerne til stjernerne. Herhjemmefra kender vi bl.a. til sponsoraftalen mellem Opel og Rasmus Seebach, mens også Christopher gentagne gange har fremvist sine forskellige sponsorbiler fra bl.a. BMW.

Realitystjernen Kim Kardashian er endnu et bud på en stjerne, der er storforbruger af biler. Hun er således inden for de seneste år blevet spottet i biler fra bl.a. Rolls Royce, Bentley og Ferrari. Bilerne går dermed godt i spænd med den luksus, som tv-stjernen omgiver sig med, såsom dyre mærkevarer, eksklusive Hollywoodboliger og egen parfumekollektion. Kardashian er blevet et brand, der har fået mediernes bevågenhed, og det udnytter hun til fulde, ikke mindst gennem valget af specifikke biler. Det samme gør sig gældende for Paris Hilton, der ligeledes ses i Bentley’er og lyserøde Ferrari’er, når hun lader sig ”fange i mediernes søgelys”. Det handler om status, så enkelt er det. Har du ikke den smarte bil, kan du jo altid give den gas på andre måder, bl.a. via din påklædning. Tjek f.eks. webshoppen Neckwear og deres lækre preppy fashion-accessories, der giver dig et pust af stjernestøvet, selvom du kører i en gammel, bulet Folkevogn.

]]>
Bilen som en hobby https://manta-asconaklub.dk/bilen-som-en-hobby/ Fri, 29 Aug 2014 14:38:13 +0000 https://manta-asconaklub.dk/?p=20 Det at købe bil, eller udskifte den gamle bil med en ny, er en stor beslutning. Man skal have fundet frem til hvilken prisklasse man skal kigge i, hvilket mærke man har tillid til og hvorvidt det skal være en ny bil, eller en brugt bil i god stand.

Den nye bil, kan potentielt gå hen at blive meget mere end blot en praktisk investering, den kan blive din helt nye hobby. For man kan nemlig få rigtig mange timer til at gå med at nusse omkring sin bil. For nogle kan det at vaske bil lyde kedeligt, men for den dedikerede bilejer, er det en ren fornøjelse at gennemgå bilen fra top til tå eller fra dæk til tag, og sørge for at den skinner og trives i bedste velgående.

Bilen er for mange et statussymbol, for hvis vores bil tager sig godt ud, siger det også noget om os, og den måde vi gerne vil fremstå i andres øjne. For nogle bliver biler også ligefrem samleobjekter. Her er der især tale om ældre men værdifulde veteranbiler. Har man en veteranbil, kan sommeren snildt bruges på at køre rundt til diverse veteranbils træf og udstillinger, hvor man stolt kan vise og fortælle om sit pragteksemplar af en bil.

]]>
Bilsport https://manta-asconaklub.dk/bilsport/ Sat, 23 Aug 2014 14:37:40 +0000 https://manta-asconaklub.dk/?p=18 Der findes utroligt mange typer sport, og det er bestemt ikke dem alle der indebærer en bold eller en boldbane. Der findes nemlig også sport indenfor bilverdenen, nemlig motorsporten. Fartglade bilentusiaster kan glæde sig over masser af spænding og hvinende dæk når de i weekenderne sætter sig foran fjernsynet. For der er lidt af hvert at vælge imellem. I øjeblikket er Formel 1 sæsonen godt i gang, og den alene tiltrækker rigtig mange seere, der følger med når skiftevis Lewis Hamilton og Nico Rosberg lægger sig i front.

World Rally Championships er også i fuld gang, og her ser det ud til, at det er franske Sébastian Ogier der bliver manden de andre skal forsøge at indhente, stærkt forfulgt af Jari-Matti Latvala. 24 timers løbet Le Mans er en anden årlig begivenhed i motorsporten, som rigtig mange følger med i. Tom Kristensen har gjort det rigtig godt, og har med sine ni sejre, for alvor været med til at åbne op for danskernes interesse for motorsport.

Får man selv lyst til at prøve kræfter med motorsporten, kan det anbefales at starte i en Super Kart, der betegnes som værende den konkurrencedygtige del af Gokartracing. Der findes masser af baner til formålet rundt omkring i Danmark, og de fleste steder er der velfungerende klubber, med medlemmer, der gerne hjælper en i gang.

]]>
Formel 1 https://manta-asconaklub.dk/formel-1/ Tue, 19 Aug 2014 14:39:04 +0000 https://manta-asconaklub.dk/?p=15 Formel 1 sæsonen 2014 er i fuld gang, og snart er vi allerede halvvejs igennem løbskalenderen. Selvom pointplaceringen tegner sit eget helt klare billede af hvem der kommer til at dyste om førstepladsen, så er intet dog afgjort på nuværende tidspunkt, da alt kan ske indenfor motorsports branchen.

Pointstillingen føres i øjeblikket af tyske Nico Rosberg med 165 point, men han er skarpt forfulgt af britiske Lewis Hamilton med 161 point. De kører begge for Team Mercedes, der således kan være ganske tilfredse med den foreløbige stilling. Den nærmeste konkurrent til de to i front, er australske Daniel Ricciardo i Renault med 98 point. Den forsvarende verdensmester, Sebastian Vettel ligger på en foreløbig 6. plads, men han har eftersigende masser at give af, og er topmotiveret for at beholde sin titel endnu et år.

Hvis man gerne vil have lidt ekstra spænding med når man ser løbet, kan man jo passende gå ind og tjekke oddsene på de forskellige kørere, og måske endda placere et bet. Man kan endda også give sig i kast med livebetting og følge odds og placere bets mens løbet er i fuld gang. Hvis Nico Rosberg går hen og vinder titlen, bliver det hans første verdensmestertitel, men det bliver ikke den første vindertitel i hans familie, da hans far, Keke Rosberg, vandt verdensmesterskabet i 1982 kørende for det daværende Theodore team. Nico Rosberg voksede op i Monaco, og han har da også, med sin sejr maj 2014, vundet Grand Prix Monaco to år i træk. For Lewis Hamilton er der meget på spil. Han vandt ganske vist verdensmesterskabet i 2008, men siden da, har han måtte tage til takke med 4. og 5. pladser, og han er efterhånden ved at være tørstig efter at smage guldet igen.

]]>
Andre populære bilmærker https://manta-asconaklub.dk/andre-populaere-bilmaerker/ Wed, 13 Aug 2014 14:34:20 +0000 https://manta-asconaklub.dk/?p=13 Der findes et utal af forskellige bilmærker, og er man ikke en kender, kan det være uoverskueligt at finde rundt i dem alle. Men der er en håndfuld mærker, der stikker ud som værende større, bedre eller mere kendte end andre.

Japanske Toyota er et af de brands i automobilverdenen, som alle kender. Ikke kun fordi de er kendte for at producere gode, stabile og driftsikre biler, men også fordi de har formået at skabe sig et image som værende et bilmærke man kan have tillid til, og dette til trods for at der har været en del påstyr i medierne, da Toyota måtte tilbagekalde en række biler på grund af diverse sikkerhedsfejl.

Den tyske bilfabrikant BMW, er et andet stort bilmærke, der ligger i den dyrere ende af skalaen når der skal købes bil. BMW har et prestige image over sig, og har tidligere været kåret som verdens største producent af luksusbiler. I denne gruppe af biler, kan man også finde tyske Audi, der ligeledes er en luksusbil med fokus på komfort og lækkert design.

Men Audi fører sig også frem med et mere sporty image, og klarer sig også godt i motorsports verdenen, hvor de blandt andet flere gange har vundet 24 timers løbet Le Mans. Det er svært at sige hvilke mærker der er de største og mest kendte, men med Opel, Toyota, BMW og Audi har man blot et lille udpluk, og skulle man gå videre, kunne man fortsætte med biler som Mercedes, Ford, Nissan og Honda. Men listen er lang, og den kan skifte fra den ene dag til den anden.

]]>
Andre populære Opel modeller https://manta-asconaklub.dk/andre-populaere-opel-modeller/ Mon, 11 Aug 2014 14:33:39 +0000 https://manta-asconaklub.dk/?p=11 Den tyske bilfabrikant Opel, blev grundlagt i 1862 af Adam Opel, der på daværende tidspunkt fokuserede produktionen på symaskiner. Siden blev det til cykler og motorcykler, inden fabrikken i 1898 så småt begyndte at eksperimentere med biler. I dag hører Opel under den amerikanske koncern, General Motors. Opel Mantaen var en stor succes for Opel, men det var hverken den sidste eller første succes for Opel. Allerede i 1950’erne var det nemlig Opel der var Danmarks mest populære bil, baseret på antal solgte biler i perioden. Det var især klassikeren Olympia Rekord, der sikrede Opel denne titel.

Den første Olympia blev lanceret i midten 1930erne, og fik navnet Olympia efter de Olympiske Lege, der blev afholdt i Berlin i 1936. Olympiaen fik derefter en del facelifts og små ændringer. Noget af det, der gjorde den populær, var først og fremmest prisen, der var relativ billig i forhold til andre biler på markedet, og så var det en pålidelig og driftsikker bil. Opel Kadett, der var en skrabet udgave af Olympiaen, blev lanceret i en særdeles konkurrencedygtig pris, og forblev populær gennem en lang årrække. Senere kom den mere familievenlige Opel Vectra på banen, en bil der blev produceret i forskellige udgaver fra 1988 – 2008.

]]>
Opel Manta https://manta-asconaklub.dk/ Mon, 04 Aug 2014 14:33:12 +0000 https://manta-asconaklub.dk/?page_id=9 I 1970 , besluttede Opel sig for at prøeve noget nyt, og introducerede Opel Manta, en ny lækker sportsbil i coupe format. Den blev overraskende hurtigt en succes, og endnu mere overraskende, var det især det amerikanske marked der tog rigtig godt imod Opel Manta. Den blev i sin tid udviklet med enten 4 trins manuelt gear eller automatgear og udstyret med Opels succesrige CIH motor.

Den første model var en anelse skrabet, og var blandt andet ikke udstyret med sidespejle i begge sider og det indvendige instrumentbræt havde flere mangler. Dette blev dog fikset ved en ny og mere sikker udgave af Mantaen i 1973. I 1981 begyndte Opel at lave en special udgave af Manta B til motorsporten, og dette gjorde de med 300 hestekræfter og dermed omgående succes, hvilket flere vundne Rallys i 1980erne vidner om. Produktionen af Opel Manta stoppede i 1988, hvor Opel i stedet lancerede afløseren Opel Calibra.

]]>
Manta/Ascona https://manta-asconaklub.dk/mantaascona/ Mon, 05 May 2014 14:38:15 +0000 https://manta-asconaklub.dk/?p=6 Opel Mantaen, som også kendes under navnet Ascona er en baghjulstrukket sportsbil produceret af Opel.

Opel Mantaen er kendt for, at være en bil for den kræsne bilejer, som vil have det bedste inden for sportsbiler og blev produceret i en række forskellige modeller til forskellige typer brug fra hobby til professionel kørsel.

]]>